Workshop: Developing Business Models

Beginn: Ende: Veranstaltungsort: CET-Raum: EduSpace – Emil-Figge-Straße 80, 44227 Dortmund
Veran­stal­tungs­art:
  • Veranstaltungen zum Mitmachen
  • Veranstaltung zum Thema Gründung

In this free workshop, the Center for Entrepreneurship & Transfer (CET) at TU Dortmund University explains to participants which methods can be used to obtain a systematic view of an innovation project. These include the Business Model Canvas. The offer is aimed at students, researchers and employees of TU Dortmund University as well as people from the region who are interested in founding a company.

Innovation and start-up projects can fail for many reasons. In addition to a lack of added value for the users, other possible reasons include a non-functioning revenue model or regulatory challenges.

In order to develop a sustainable business model, the participants should be able to answer the following questions:

Who are the potential users and customers?
What is the value proposition to the different groups of people?
How do someone produce the service and how is value created for the organisation?

Further information

Contact person for inquiries:

Der Campus der TU Dortmund liegt in der Nähe des Autobahnkreuzes Dortmund West, wo die Sauerlandlinie A45 den Ruhrschnellweg B1/A40 kreuzt. Die Abfahrt Dortmund-Eichlinghofen auf der A45 führt zum Campus Süd, die Abfahrt Dortmund-Dorstfeld auf der A40 zum Campus-Nord. An beiden Ausfahrten ist die Universität ausgeschildert.

Die Einrichtungen der TU Dortmund verteilen sich auf den größeren Campus Nord und den kleineren Campus Süd. Zudem befinden sich einige Bereiche der Hochschule im angrenzenden Technologiepark. Genauere Informationen können Sie den Lageplänen entnehmen.