Your Doctorate at TU Dort­mund Uni­ver­sity: An Introduction for International Students

Beginn: Ende: Veranstaltungsort: Online
Veran­stal­tungs­art:
  • Digitale Ver­an­stal­tung
  • Infor­mations­veran­staltung

How do I become a doctoral researcher at TU Dort­mund Uni­ver­sity? And which challenges will I face in my first year of the doctorate? This two-part online event of the Graduate Center of TU Dort­mund Uni­ver­sity provides answers to both questions.

The first session is targeted at Master’s students, covering essential issues such as applying for a doctorate, funding, and doctoral super­vi­sion.

In the second session, students and early-stage doctoral researchers will learn how to successfully manage the first year of their doctorate. Additionally, participants will get to know the resources TU Dort­mund Uni­ver­sity offers its doctoral researchers.

Throughout the in­for­mation event, participants will learn about the peculiarities of the German scientific system, and they will discuss potential intercultural challenges associated with the German academic culture.

Part I: Planning for your doctorate – Application, super­vi­sion, funding
29 April 2021, 10 a.m. to 11.30 a.m.

Part II: Navigating your first year – How to successfully start your doctorate
30 April 2021, 10 a.m. to 11.30 a.m.

• Speaker: Fabian Brinkmann
  • Target group: International Master’s and early-stage PhD students
  • Language: English

Registration

Contact for further in­for­mation:

Für E-Autos gibt es eine Ladesäule am Campus Nord, Vo­gel­pothsweg.

Die Ein­rich­tun­gen der TU Dort­mund verteilen sich auf den größeren Campus Nord und den kleineren Campus Süd. Zudem befinden sich einige Bereiche der Hoch­schu­le im angrenzenden Technologiepark. Genauere In­for­ma­ti­onen kön­nen Sie den Lageplänen entnehmen.